Het programma van zondag 21 juli 2019.
Rondeel Podium (muziek)

 • Martijn Jasper and Band
 • BrazzMatazz
 • Funkanizers/ Newärk

Zijvelden (Theater-acts)

 • Crepe de la Bete
 • Heel Heemskerk tekent met de Rembrandt tentoonstelling.
 • Levend Standbeeld Rembrandt

De Poort

 • Duo Tails Tumble

De Rozentuin

 • Fabuloka De zwerver

 Oprijlaan

 • de Sprinkhanen
 • Ober unter Trio
 • Whiskeymo’s

De Oude Moestuin

 • Door PWN georganiseerde activiteiten                           12.30 – 17.30 uur

klik hier voor de plattegrond van het festivalterrein

Tijdlijn festival

Tijdlijn 2019

Meer informatie over de artiesten.

Ronddeel, Podium;

Newärk

Klinkt als Funkanizers maar dan met meer soul, meer hiphop, en nog meer funk.
Meer party, meer feest. Dat klopt ook want Newärk komt voort uit Funkanizers.
Maar als ineens de toetsenist waanzinnige vocals blijkt te hebben. Een oud klasgenoot precies die vibe brengt, de zangeres is, waar je als band naar zoekt, en de naam de lading niet meer dekt… Dan moet je wat… NEWÄRK it is!
Newärk staat voor 6 new generation muzikanten die elk virtuoos zijn op hun instrument. Nou wil virtuositeit niet altijd zeggen dat dat garant staat voor een groovende, kolkende, dampende show. Maar alle bandleden kennen elkaar al zo lang dat de som der delen een explosie is van goeie energie. Newärk gaat verder dan het spelen van muzikale  afspraken. It’s a way of live. Muziek maken tot op het bot. Intens, verbazen en overvallen. Elke keer weer, elkaar en Iedereen verrassen. Dat hun nieuwe EP afgemaakt is in New York en dat hun nieuwe clip daar geschoten is geeft dat mooi weer. De ambitie van Newärk is groter dan Nederland. Natuurlijk is dit de plek waar het allemaal begon maar Newärk is niet te stoppen in deze set up. Dat konden ze voelen toen ze daar waren en meemaken met de shows die ze hier doen. Misschien is de nieuwe naam even  wennen maar zien is geloven, horen is voelen en bij zijn is mee maken!

Newark
Newärk

BrazzMatazz

“BRAZZMATAZZ ontstond in 2014 in Gent, in de straten, en op en naast de podia.
Een tros muzikanten uit verschillende uithoeken van het muzikale universum, vond mekaar geregeld terug in de smeltkroes van de Den Hoed Music Jamsessies. Ui

BrazzMatazz
BrazzMatazz

t deze nachtelijke escapades ontsproten plannen voor een improviserend orkest, een brassband die steunt op ‘instant arranging’-principes. Maar dan natuurlijk wel eentje met een bombastische sound, die eender welke menigte aan het dansen krijgt!
Gewapend met enkel blazers en percussionisten, nemen ze invloeden uit o.a. New Orleans en de Balkan, mengen die met Jamaicaanse ska en reggae, en halen de hele hoop door een westerse jazz- en drum ‘n’ bass-mangel. Het resultaat is een hoogst dansbaar, eeuwig veranderend, onweerstaanbaar opzwepend muzikaal feest!

Martijn Jasper.

Martijn Jasper Roggeveen uit Heemskerk timmert als Martijn Jasper hard aan de weg om een internationale popsensatie te worden. Hij is al verschillende keren naar Nashville gereisd waar hij heeft gewerkt met Sacha Skarbec, songwriter, producer, film scorer en multi-instrumentalist en o.a. bekend van zijn werk met Adele, James Blunt en Miley Cyrus. Met zijn eigen sound die zowel kracht, pijn als tederheid uitstraalt hoopt hij het helemaal te maken in de indiepop muziek. Martijn heeft een missie en dat is de mensen vullen met passie als zij hun ogen sluiten bij en meezingen met zijn hartverscheurende ballads, of wild dansen op een soulvolle song met beat.

Martijn Jaspers
Martijn Jasper

 

 

 

 

 

 

 

Zijveld;

Crêpe de la bête

Het is al weer even geleden dat het beroemde crêpesrestaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen  hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voorcrepe de la bete

een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en er voor te zorgen dat de al lang overleden grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf. Een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.

De grootmeester himself toont zijn talent nu op evenementen! Hij heeft het erg druk met het bestuderen en naschilderen van zijn modellen, alleen blijven ze zo slecht stil staan!

Rembrand het standbeeld
Rembrandt

Op het zijveld vindt ook een expositie plaats van Heemskerkers die hun interpretatie van een echte Rembrandt tentoonstellen, georganiseerd door Heel Heemskerk tekent

 

 

 

De Poort;

Duo Tails Tumble

duo Tails tumble (2)

 

 

Twee stokstaartjes zijn ontsnapt uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend.
Dit duo stokstaartjes is nog niet gewend aan de mensenwereld. Gefascineerd proberen ze hun nieuwe thuis te begrijpen. Even wachten ze af, om dan toenadering te zoeken. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal…het blijven roofdiertjes. En probeer je in mensentaal een gesprek met ze te voeren, dan krijg je antwoord in het “stokstaarts”.

Kan je ook zoenen met je neus? Het stokstaartjes-duo is op zoek naar warmte en spreiden hun pootjes voor een innige omhelzing……met jou! Free Hugs!
Tails is een mobiele animatie waarbij de nadruk ligt op contact met het publiek.

De Rozentuin;

De Zwerver.

Er loopt een zwerver over straat, hij zingt en heeft een winkelwagen vol troep. Hij haalt wat spullen uit zijn wagen en dan opeens vindt hij een popje tussen de troep. Hij begint met het popje te spelen, ze kan alles wat hij wil. Totdat ze tot leven komt en een eigen wil krijgt…    De Zwerver is een fysieke voorstelling, waarin acrobatiek centraal staat, gecombineerd met theater. Door middel van lichaamstaal, wordt al snel duidelijk wie het stevigst in zijn schoenen staat. Live muziek en zang maken een onmisbaar deel uit van de sfeer van het geheel.Fabuloka de zwerver

 

 

 

 

 

Oprijlaan; 

Een sprinkhanenplaag in Heemskerk? Deze sprinkhanen van 3,5 meter zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar een lekker hapje. Overal steken zij hun brutale snoet in. Pas op:  Niet Voeren!  De sprinkhanen

 

 

 

 

 

 Uber  unter Trio:

Het Ober Unter Trio serveert amusante versnaperingen, ‘haute cuisine’, voor de meest inwendige mens. Stijlvol en toegewijd. Een gelukskoekje wordt u geserveerd en vol bezieling vertolkt, waar nodig muzikaal: een lied over hoop, verlangen of weemoed, over hunkering of wilde passie.

Ober under trio
Uber unter Trio

Ook als woorden te kort schieten weet het Ober Unter Trio altijd de juiste snaar te raken. Of misschien júíst wanneer woorden te kort schieten…  Want ‘c’est le ton qui fait la musique’ en ‘groot geluk zit soms in een klein koekje.’

 

 

 

De Wiskeymo’s ’40-’50 Swingklassiekers

De Whiskeymo’s laten hun eigenzinnige ideeën los op muziek uit de gloriejaren van het swingtijdperk en halen u even uit de sleur van alledag. Gekleed in kleurrijke kostuums uit die tijd nemen de Whiskeymo’s u mee naar de rijk gevarieerde muziek uit de glorie jaren van The Swing, waar de danszalen in Amerika gevuld waren met swingende Bigbands. Zij voeren u mee naar de tophits uit de jaren ’40-’50 en geven liedjes als ‘In the Mood’, ‘Paper Doll’ en ‘Hello Dolly een nieuwe invulling.

de whiskeymo's
Whiskeymo’s

Met een minimale bezetting verstaan de Whiskeymo’s de kunst van het weglaten als geen ander. De Bigbandsound is vervangen door driestemmige zangarrangementen waarbij ook de blaaspartijen uitdagend vocaal vertolkt worden. Speciaal voor het Zomerpodium doen de Whiskeymo’s alle hertaalde liedjes uit hun theatershow “Het hangt in de lucht”.

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: