Klik hier voor een impressie van het zomerfestival 2017

Het programma van zondag 23 juli.
Rondeel Podium

 • Eelke Ankersmit
 • The Brahms
 • Supermoon

Zijvelden

 • De blauwe deur
 • Theater Poppekus
 • Caleidoscoop

De Poort

 • Deja Nu Kabora

De Rozentuin

 • De droom van Annebel
 • Kennemer College, Kunstproject Dromen      12.30 – 17.30 uur

 Oprijlaan

 • Lucas Florent (troubadour)
 • Birdman

De Oude Moestuin

 • Door PWN georganiseerde activiteiten                           12.30 – 17.30 uur

 

blokkenschema 2017

klik hier voor de plattegrond van het festivalterrein

Ronddeel, Podium;

Eelke  Ankersmit

In 2016 won Eelke Ankersmit de popsong-competitie ‘Mooie Noten’. In samenwerking met This Could Be Your Music Label verscheen in september 2016 de debuut EP ‘Old Friend’. Met Uncle P. Management & Bookings aan zijn zij verzorgde hij in 2015 en 2016 optredens in onder andere de kleine en grote zaal van Paradiso, de Melkweg, in het Vondelpark Openluchttheater, op Festival The Brave en hij verzorgde het voorprogramma van Douwe Bob. In 2017 geeft Eelke Ankersmit een draai aan zijn sound. De verfijnde songs waar hij om bekend staat, gecombineerd met
onverwachte invloeden van onder andere The Smiths, zal naar verwachting leiden tot een interessant album waarvan de eerste twee singles succesvol zijn gelanceerd. Onder andere 3FM, The Daily Indie en een aantal grote Spotify lijsten hebben de singles al opgepakt. En nu staat Eelke dan op het zomerfestival in Heemskerk.

eelke-1
Eelke Ankersmit

The Brahms

The Brahms zal als tweede act het podium op het rondeel betreden. The Brahms door 3voor12 (VPRO) beschreven als “Het ideale midden tussen het springerige van Vampire Weekend uit het A Punk- tijdperk, de toegankelijke pop van The 1975 en de galmende meezingbaarheid van Kensington”, zijn sinds de release van hun eerste EP ‘Meraki’ en daarmee hun eerste single ‘Golden’ (3FM Megahit) niet meer van de radio af te krijgen.

the brahms
The Brahms

Supermoon

Van de afsluitende act Supermoon verscheen eind maart 2017 hun debuut EP ‘What about it’ waarvan de gelijknamige single gelijk werd opgepakt door NPO Radio 2. Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen.  Dit alles verzorgd door vijf instrumentalisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Bands als Crosby, Stills & Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band waaruit dansbare funky popsongs voortvloeien. Op dit moment toert Supermoon door het hele land, waar de mannen tijdens de optredens een sprankeling en extase teweeg brengen bij zowel publiek als bij elkaar.

supermoon
Supermoon

 Zijveld;

De Blauwe Deur, 

Dromen onder de bomen.

Luchtkastelen, toekomstdromen en fantasie.  Alles kun je vatten in lichtvaardige luchtige tekeningen. Teken losjes en onbezonnen je diepste wensen.

‘’Dromen onder de bomen’’ een waar tekenfestijn!  In deze workshop gaan kinderen (mogen ook ouderen zijn) hun dromen tekenen op een luchtballon. Met speciale stiften kun je prachtige tekeningen maken op gekleurde ballonnen.

dromen balonnen
Dromen onder de bomen.

De ballonnen zijn van latex, natuurrubber. Na het oppompen van de ballon wordt de ballon vastgemaakt aan een stokje, zodat de ballon niet weg kan waaien. De resultaten zijn dan voor iedereen zichtbaar en vormt een mooi schouwspel op landgoed Marquette!

Poppekus,

Theater Poppekus neemt publiek mee in een droom!

Daan logeert bij zijn opa. Hij mag in een tentje slapen, in de tuin naast het huis. Dat is best spannend! Gelukkig is het volle maan…. Dan is het niet zo donker.  Hij heeft een héle gave droom! Als hij ’s morgens wakker wordt is er iets heel vreemds aan de hand…… Was het wel een droom?

poppekus (3)
theater poppekes

Theater Poppekus is de droom van eigenaresse Tineke Jonkman. Na een aantal jaren experimenteren staat er een uniek poppentheater. Met een wisselende bezetting brengt Theater Poppekus vrolijke voorstellingen, educatieve voorstellingen en poppentheater workshops. Kom het beleven tijdens het Zomerfestival Heemskerk op 23 juli a.s.!

Caleidoscoop, 

enige momenten van oneindigheid. Dapper brengt een nieuwe ‘belevingsinstallatie’; de Caleidoscoop. Een roterende spiegelcabine met een onvoorstelbaar diepte effect, letterlijk en figuurlijk. Voor de één een betoverende carrousel, voor de ander een wonderlijke tijdmachine. Voor allen een fascinerend panoramische ervaring. Voor jong en oud.

caleisdoscoop
Caleidoscoop

De installatie bestaat uit een draaibare, symmetrische cabine waarvan de binnenzijde bekleed is met spiegels. De vier zijden van de cabine bestaan uit openslaande spiegeldeuren die de buitenwereld ‘caleidoscopisch’ reflecteren als gevolg van de (trage) draaiing.  In de aanvankelijk gesloten cabine worden de bezoekers (1 tot 3) hun eigen performers en eenmaal geopend vormt elke omgeving een ander decor. De caleidoscopische ‘belevenis’ duurt enkele minuten, maar geeft het gevoel van oneindigheid…

De Caleidoscoop bestaat voor 90% uit hergebruikte materialen en alle techniek wordt aangedreven door middel van zonne-energie en menskracht.

De Poort;

Déjà nu,  dromen of het leven verklaard.

Handlezen. Een eeuwenoude kennis. Een onderzoeksproces waarin iemands profiel wordt opgebouwd. Werp een blik in uw eigen karakter, talenten en de fases van het leven. De Pendel. Dit instrument wordt gebruikt bij het verkrijgen van antwoorden op talloze levensvragen, hierbij wordt gebruik gemaakt van kosmische energieën.

kabora_dejanu

De Rozentuin;

De Droom van Annebel

Wanneer Annebel gaat slapen, komen de elfen en waken over haar dromen. Reis met de elfen mee naar dromenland en beleef de spannendste avonturen.

De Droom van Annebel is een meeleef voorstelling voor kinderen met een vrolijk vertel elfje en een grote zingende elf op een sprookjesboom. Een tot de verbeelding sprekende act, met een helder gespeeld verhaal, dat niet alleen bedoeld is om te kijken….

Droom van Annabel

Kunstproject Kennemercollege

Een aantal leerlingen uit MAVO 4, van het Kennemer college, met kunstvakken in hun eindexamenpakket heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een collectie voor het praktijkxamen ckv2.  De opdracht was maak een werkstuk waarin je jou droom verbeeldt.  En ja hoe kom je tot een beeld bij zo’n opgave? Inspiratie zoeken en schetsen maar;

Met gepaste trots presenteren de leerlingen hun beeldend proces en eindwerken in de rozentuin van het zomerfestival.

Oprijlaan; 

Birdman.

Gigantische verlichte creaties zwerven door de straten aangedreven door mysterieuze mensen. De wezens kunnen het beste worden omschreven als nieuwe soort, de TechnoSaurus. Hun beweging en kleuren zijn zo synchroon dat ze geprogrammeerd lijken. Zij verkennen de aarde voor een reden, voor een missie. Hun verlichte lichamen reageren op elkaar en hun omgeving. Ze communiceren in kleuren. Wat is het voordeel van de futuristische mensen om samen te werken met deze grote schepsels uit de oudheid? Ze zijn op zoek naar andere soorten uit ons verleden, maar het brengt ons dichter bij de toekomst.

CloseAct_-_Photo_by_Eddy_Dibbink[1]

Troubadour Lucas Florent

Overal waar troubadour Lucas Florent optreedt ontstaat beweging. Lucas is een troubadour die dromende verhalen liederlijk tot leven brengt. Lucas geniet ervan om de gasten op het zomerfestival  te verbinden. Als zij het naar hun zin hebben, dan heeft hij dat ook!

3601
Lucas Florent

 

 

 

 

 

 

Advertenties